Mick Schumacher novi je vozač HAAS F1 ekipe

Službeno je potvrđeno da Mick Schumacher, sin sedmerostrukog prvaka svijeta u Formuli 1 Michaela Schumachera, sljedeće godine ulazi u elitu te će se natjecati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 za momčad Haas. Mick će biti momčadski kolega Nikite Mazepina, kojeg je Haas potvrdio jučer. Bit će to vozačka postava sastavljena od dvojice novaka.

Ranije ove godine objavljeno je da Kevin Magnussen i Romain Grosjean neće nastaviti s američkom ekipom, a sada je potvrđeno da će momčad sljedeće godine predstavljati dvojica novaka u Formuli 1 – Nikita Mazepin i Mick Schumacher. Šef momčadi, Guenther Steiner, nekoliko je puta isticao da je ovo pravi trenutak za rookie vozače, ako momčad misli krenuti u tom pravcu.

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES – NOVEMBER 28: Mick Schumacher (DEU, PREMA RACING) during the Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 28, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

Mick Schumacher član je Ferrarijeve vozačke akademije i sin sedmerostrukog prvaka svijeta, Michaela Schumachera. Ove sezone nastupa za Prema Racing u Formuli 2 i ostvario je čak 10 plasmana na postolje, među njima i dvije pobjede – u Monzi i Sochi-ju. Na dobrom je putu da svoju drugu sezonu u takmičenju zaključi naslovom prvaka pa s tim pedigreom dođe u elitu.

Mick će postati treći član obitelji Schumacher u Formuli 1, nakon oca Michaela i strica Ralfa. Svoje pripreme za sljedeću sezonu trebao bi početi već na ovogodišnjoj VN Abu Dhabija, kad bi trebao voziti na prvom slobodnom treningu, a onda odraditi i testiranja na istoj lokaciji.

Komentariši